В Розино се радват на ново футболно игрище/СНИМКИ/

На първият учебен ден розинското основно училище „Христо Г. Данов“ отбеляза двоен празник. Освен тържественото откриване на новата учебна година, дворът на училището вече се краси от ново футболно игрище, което е изградено с помощта на Министерството на образованието и община Карлово. Директорът Таня Караколева благодари от името на цялото училище за това, че спортното съоръжение ще краси както самото учебно заведение, така и цялото село.

„Желая ви здраве, духовни сили и упоритост, за да преодолеем заедно трудностите и предизвикателствата на новото време. Нека уважението на учениците бъде най – голямото признание за нас. Нека силата на знанието ни води напред и нагоре. Нека е светъл пътят, по който вървим и успехите си да множим“, посочи Караколева, като се обърна към своите колеги.

На тържеството присъстваха кметът на община д-р Карлово Емил Кабаиванов, заместник-кметовете Антон Минев и Данка Люртова, кметът на село Розино Ангел Шаламанов, народният представител от ДПС Джевдет Чакъров, местният лидер на ДПС Джемил Караали. Шаламанов благодари на всички присъстващи, че са заедно в този светъл и тържевствен ден. „За всички нас е празник, защото преди повече от 50 години аз съм играл на тази площадка, във вида, в който беше допреди 2 месеца.

Благодарение на приятеля на Розино, кметът на Карлово- Емил Кабаиванов, вече площадката не е това, което беше. Вече виждаме едно прекрасно спортно съоръжение, което е гордост за всички нас. Ние трябва да се гордеем, че след прекрасната детска градина имаме и тази прекрасна спортна площадка, на която всички вие и гостите на село Розино ще могат да спортуват. Спортът е една важна част от живота на всеки един от нас. Пожелавам весела и спорна учебна година и весели игри на новото спортно съоръжение! “ допълни кметът на село Розино Ангел Шаламанов.

По повод новото футболно игрище общинския кмет Кабаиванов сподели, че площадката е изградена по проект „Регони в растеж“ и допълни, че в близкото бъдеще предстои да се кандидатства по проект и за изграждане на нов спортен салон вътре в училището. Кметът е категоричен, че мястото на новоизграденото съоръжение е именно в село Розино, защото там е единственото училище с най- голям брой ученици извън град Карлово.

“ Уважаеми ученици, обичайте своето училище и учители. Помнете, че който не почита родителите си и, който не уважава учителите си, то той не уважава себе си. Пожелавам една успешна година на вас, вашите учители и родители. На добър час! “ каза Емил Кабаиванов.

Народният представител Джевдет Чакъров сподели, че е развълнуван, като вижда толкова много деца и допълни,че това му навява спомена за неговите ученически години. „Наистина има какво да направим ние политиците, които сме в управлението или в опозицията на страната, така че ние сме задължени да направим необходимото за по-добро образование, за много инвестиции в познание, в наука , в перспективи, инвестиции в свобода, инвестиции в свобода на медиите. Всичко това можем да го направим, защото България е прекрасна и го заслужава“, каза народния представител.

Той беше категоричен, че в бъдеще голяма част от учениците на розинското училище ще излязат много лекари, адвокати, инженери, също така и учители и преподаватели. „Защото закъде сме без просветители и будители. Без тях България не може да върви напред и нагоре. Всички заедно трябва да направим така, че животът да се подобрява „, допълни още Чакъров.

Беше отслужен водосвет, след което официално бе прерязана лентата на новото спортно съоръжение. Освен футболна топка, с която да могат да тренират, младежите от отбор „Розински лъвове“ получиха и по един спортен екип, който да ги отличава от останалите отбори. Младежите, трениращи футбол, имаха шанса да изпробват настилката на новото футболно игрище, след като изиграха футболен мач.

Арка от балони, с подредбата на националния флаг, приветства децата от предучилищната група и първи клас, които за първи път прекрачиха прага на основно училище „Христо Г. Данов“. Музикална и танцова програма беше представена от школниците.

Свързани статии