Цяла Пловдивска околия пропищяла от избягалия затворник Мартин

Затворникът Мартин Шахънски от открито общежитие в Смолян е избягал. Мъжът е на 18 години и излежава присъда от 2 години и 9 месеца за кражби.

Пловдив, общините Хисар и Калояново са пропищели от избягалия затворник Мартин Пенчев Шахънски, научи ПБ Новинар от източници на разследването. Въпреки крехките си 18 години, той има богато криминално минало. Преди да го вкарат с присъда в смолянския затвор, той е извършвал кражби и грабежи, влизал е по къщите, за да обира хора, дебнел е жени, бутал ги е на земята и ги е ограбвал. Извършвал е и други престъпления. Присъдата, която излежава, е с обединени дела.

Преди години бащата на Мартин е починал, а майка му Радка го е изоставил още като малък и е тръгнала по лош път, разказаха пред ПБ Новинар хора от Калояново. Жената постоянно водела различни мъже вкъщи, не се грижела за децата си. Въпреки че не е от ромски произход, Мартин има още двама братя и три сестри.

Хората в Калояново коментираха пред ПБ Новинар, че от самото начало Мартин не е тръгнал по добър път и са коментирали помежду си, че когато излежи присъдата си и излезе на свобода, отново ще започне да краде, за да се прехранва и пак ще влезе в затвора. Припомняме, че 18-годишният Мартин изчезна късно снощи от затворническо общежитие от открит тип в Смолян. Шахънски, който е от пловдивското село Калояново, изтърпявал присъда от 2 години и 9 месеца за кражба.

Свързани статии