Театрална постановка „Лошите деца“ възпитава ученици в Хисаря на диалог с родители и учители

В хотел Аугуста в Хисаря по инициатива на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, за учениците, се представи постановката „Лошите деца“ от младежите на Драматичен театър Търговище.

Произшествие в училище. Група ученици завързват и малтретират съученичката си. Версиите на участниците силно се различават. Пиесата на румънската авторка Михаела Михайлов цели да изкара документалната история от ежедневния новинарски поток и да я подложи на анализ. През подчертана театралност тя възстановява пътя на Момичето до произшествието и се опитва да проясни скритите причини, които са го предизвикали. Ирония и хумор не липсват в тази игра на Ума и Въображението- те ни помагат да мислим по-добре.

Спектакълът стъпва върху въпроса „Кое в Човека поражда Насилието?“ и вярата, че ако има Диалог между Ученик, Учител и Родител може би ще успеем така да коригираме разбирането и поведението си, че да бъдем по-добри.

След постановката се проведе дискусия между актьорите и учениците.

Спектакълът е подходящ най-вече за ученици между 13 и 17-годишна възраст, учители и родители.

Представянето на театралната постановка „Лоши деца” в Хисаря е част от дейностите, заложени в програмата на Местната комисия за противообществени прояви при Община Хисаря като превенция срещу насилието.

Режисьор: Денислав Янев; Сценография и костюми: Галина Абаджимаринова; Видео: Румен Динков; Превод Лора Ненковска
Участват: Горица Радева, Ивана Стоянова, Йордан Любомиров, Сияна Янева, Цветан Колев. Източник: СУ „Христо Смирненски“.

Свързани статии