Танцов състав „Усмивки“ Стрелча с втори самостоятелен концерт

Танцов състав “Усмивки” представи втори самотоятелен концерт в Стрелча. „С този концерта показахме наученото за 4 години, показахме, че успяваме и че работим усилено с децата на Стрелча и резултатите са на лице. Представянето бе изпълнено с разнообразие от фолклорни изпълнения- танци и песни“, съобщи за ПБ Новинар ръководителят на състава Венцислава Пенева.

Усмивки“ съществува от 2015 година, в момента има 28 деца на възраст от 7 години до 18 години, както и по-големи жени. „От 2015 година започнахме да градим основите на ”Усмивки“. През тези 4 години имахме много положителни емоции, прекрасни моменти, но имахме и трудности, с които се справихме с усмивка. През 2015 взехме участие в “Национален фестивал Пиленце пее” гр. Стрелча и Коледен концерт гр.Стрелча. От 2016 насам ежегодно взимаме участие в “Деня на самодееца” в Стрелча. През същата година гостувахме в село Смилец за празника им и участвахме в Коледен концерт в Стрелча.

2017 година също беше наситена с много участия. Представихме самостоятелен концерт в Стрелча, който беше представен и пред жителите и гостите на с. Дюлево. Със събраните пари от концерта ушихме 10 броя женски шопски носии и 4 броя мъжки шопски носии. Същата година взехме участие и в празника на град Стрелча.

През 2018 г. поканите ставаха все повече. Първата такава бе в село Елшица на празника “Винария”, имахме и участие по случай 6-ти май в село Дюлево, ежеседмично изпълнявахме програма пред гостите на балнеохотел “Роза” в периода месец май до месец октомври. Участвахме в Етнографски фестивал на средногорието, на който взехме първо място, отбелязахме 1-ви Ноември – Ден на народните будители с участие в гр.Копривщица, участвахме в заснемането на видеоклип на Българския фолклор, инициран от китайски представители в гр.Копривщица.

Съвместно с певческа група “Стрелица” подготвихме концерт спектакъл “Два се рода сродяват” в Стрелча. С подкрепата на НЧ “ Просвещение” и финансовата помощ от Общински съвет успяхме да ушием 14 тракийски носии, с които представяме града и състава в още много участия“, ръкзака още ръководителят на танцов състав „Усмивки“.

Свързани статии