Талантливите деца от читалището в Карлово с нови награди

За пета поредна година, в дните 12, 13 и 14 юли, националният конкурс „Песенна палитра“ събра в Карлово близо 130 талантливи изпълнители от всички краища на страната. Юбилейното издание на конкурса постави началото на честванията, свързани със 182 години от рождението на Апостола.

При изключителна конкуренция децата на „Карловойс“ завоюваха големи отличия: Първо място за Сиана Каканашева в първа възрастова група; Първо място за Дани Илиева в четвърта възрастова група; Трето място за Сияна Зонева в първа възрастова група; Трето място за Мария Кабакова в първа възрастова група; специална награда на НМ”Васил Левски” на Деница Яева; специална награда на ЕЦ”Интерлетера”- Дани Илиева; поощрителна награда за Вяра Василева в най-трудната втора група!  Анжелина Манолова, участник в първа възрастова група от Народно читалище „Васил Левски-1861г.”Карлово, с вокален педагог Велина Иванова, завоюва трето място. Анжелина се представи с песните „Пепеляшка” и „Старата кукла”.

Завърши второто издание на Националния фестивал за народно творчество „Фолклорна магия“ Банско 2019. В рамките на три дни, в Градския парк, той даде сцена за изява на пазителите на българското народно творчество, в лицето на самодейци, занаятчии и производители на традиционни български стоки от цялата страна. Само за две години, организаторите – Община Банско, Фен Фолк ТВ, с подкрепата на националния център на ЮНЕСКО – София, успяха в стремежа си, фестивалът да се превърне в един от най-значимите фолклорни конкурси с национален обхват.

Фестивалът „Фолклорна магия” тази година събра в Банско над 300 танцови ансамбли, фолклорни и самодейни състави и индивидуални изпълнители от цяла България, а общият брой на участниците бе 2000. Във фестивала взе участие и Йоана Попова от детска фолклорна формация „Розова долина” при Народно читалище „Васил Левски-1861г.”, Карлово с ръководител Велина Иванова. Йоана се състезава в първа възрастова група. Изпълнението на песните „Рипни, Калинке” и „Легнала Света Неделя” донесе втора награда за Йоана.

Свързани статии