Стрелча пети ден в бедствено положение/ВИДЕО/

Пети ден курортния град Стрелча е в бедствено положение. Пред ПБ Новинар домакинята Генка Влахова разказа, че купува минерална вода за пиене, не смее да мие посудата си с мътната вода от чешмата. „Проявяваме разбиране, знаем, че съораженията горе в балкана са много стари, но смятаме, че държавата трябва да се намеси, да се отпуснат пари и да се изгради ново съоражение. Да не забравяме, че в града има много семейства с малки деца и всички имаме нужда от питейна вода“.

Управителят на ВиК дружеството инж. Филип Фингаров разясни до къде е стигнала сагата, той се надява да няма скоро време проливни дъждове, за да могат неговите служители да прочистят проблемните зони, да вземат проби от водата, която да се годна за пиене.

Кметът на община Стрелча Стойно Чачов каза, че вода до всички хора има, но тя не е годна за пиене. Чачов коментира още, че в сградата на общината има достатъчно запаси от минерална вода, от която всички могат да се възползват. В града има и минерални извори, от тях хората си наливат вода за пиене. Кметът не се наема да каже до кога Стрелча ще бъде в бедствено положение.

Свързани статии