Станислав Стоенчев: Сопот има нужда от прозрачно и ефективно местно самоуправление с активно участие на всеки един от нас

„Община Сопот се нуждае от промяна и ние имаме ясна визия как трябва да изглежда общината ни. Всички ние, които живеем и работим тук познаваме проблемите защото се сблъскваме ежедневно с тях. Затова предлагаме своята програма, с решения как да се справим с тях.“ така Станислав Стоенчев, председател на Общински съвет на БСП Сопот представи вижданията на левицата в навечерието на изборите за местна власт.

На преминалата конференция младият лидер на социалистите получи доверието на своите съпартийци и бе единственото предложение за кмет на подбалканския град. Делегатите номинираха също и кандидатите за кмет на с. Анево и за общински съветници. Марко Димитров е предложението за кмет на Анево. Сред първите в листата за следващия общински съвет са доктор Пепа Попова- Минкова, бизнес дамата Тотка Найденова, икономистът Иван Петканчев, представители на младежкото обединение на БСП, както и председателката на жените социалистки Галя Петкова. В листата, която е изцяло обновена са предвидени и места за гражданска квота и коалиционен партньор, а на седма позиция е кандидатът за кмет на с. Анево.

„Сопот има нужда от прозрачно и ефективно местно самоуправление с активно участие на всеки един от нас. Ще работя за реализирането на социално ориентирана политика, за широко гражданско участие във вземането на важни за общността решения, за професионално работеща и компетентна общинска администрация.“, представи пред съпартийците си приоритететите за развитие на общината Станислав Стоенчев. Младият учител акцентира и върху предложенията си за качествено образование, запазване културните традиции на общината и възстановяване на фестивала на хумора и сатирата „Чичовци“, ремонт на културните институции в града, развитие на туризма и изграждане на велоалеи до туристическите атракции.

В програмата на БСП, която общинските съветници ще защитават влизат още ангажиментите им за справедливи и стимулиращи размери на местни данъци и такси и цени на административните услуги, подобряване дейността на социалния патронаж, нова визия за квартал Сарая и редица други предложения, насочени към хората.

Гости на конференцията бяха зам.-председателят на Областния съвет на БСП Пловдив Атанас Петков и народният председател Веска Ненчева, които връчиха членските книжки на петима новоприети в организацията социалисти.

Свързани статии