Станислав Стоенчев от Сопот: Ще разширим дейността „социален асистент“ и ще я направим постоянна

Осемчасово работно време на клуба, медицинско лице, което да следи за състоянието им, това бяха част от нещата, които поискаха членовете на Клуба на инвалидите в Сопот на среща със Станислав Стоенчев, кандидат за кмет на общината и представители на листата за общински съветници с номер 56.

„БСП винаги е била отворена към техните нужди и е подпомагала дейността им, включително с дарения на уреди за рехабилитация, понякога и финасово. Ние винаги ще работим така, че те да не се чувстват забравени от общинската администрация, ще разширим обхвата на дейността „социален асистент“ и подсигуряването и като постоянна, без прекъсване и ще реализираме програма за помощ в дома.“, ангажира се Стоенчев.

Според него това е ангажимент, който общината трябва да поеме – грижата за най-уязвимата част от нашето общество.

Освен проблемите на хората със специфични потребности на срещата бяха обсъдени и злободневните теми – липсата на вода, спрените градски чешми и чистотата на водата, която жителите на общината пият. Според Стоенчев промяната може да се случи в новия програмен период 2021-2027, когато от БСП ще настояват по европейски програми приоритетно да се правят проекти с доказана полза за стимулиране на икономиката, благоустройството и водоснабдяването на общината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Свързани статии