Сопот: Ченгетата пак заловиха заимовец с дрога, ръководството на училището със спешни мерки

Ученик на 16 години от ПГ „Ген. Владимир Заимов“ в Сопот е бил заловен вчера с малко количество наркотик, съобщиха за ПБ Новинар източници на разследването. Детето е било хваната с наркотика извън учебно време и извън територията на школото. Вероятно с момчето ще се занимава инспектор ДПС и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Пред ПБ Новинар директорът Катя Адърска коментира, че след първия случай на заловен с дрога ученик, ръководството на училището и педагогическият съветник са провели среща с началника на полицейския участък в Сопот и негови колеги. На срещата е взето решение-училището ще се бори непримиримо с този бич на младежта. Взети са мерки за превенция-има вече планирани посещения този месец на организатора на първата комуна в България, с лекар и двама наркозависими, които са в процес на лекуване. Те ще разкажат на подрастващите за ужаса да бъдеш наркоман и за страшните последствия от дрогата за младия организъм.

„След няколко седмици имаме среща с психиатър от Стара Загора. Педагогическият съветник и класните ръководители ще преценят кои деца са в риск и ще участват заедно в срещите за превенция“, добави още Адърска.

Припомняме, че преди месец пак в региона бяха заловени двама ученици с дрога, единият отново от „Заимов“, вторият от ПГ по ЖПТ „Христо Смирненски“ в Карлово.

Свързани статии