Скандал на сесията в Хисар: Директорите на училищата бесни на местната власт/ВИДЕО/

Възмутени и ядосани излязоха от сесията на ОбС Хисар директорите на училищата в Хисар, квартал Момина баня и село Паничери. Асен Сурчев, който е начело на СУ „Христо Смирненски“ Хисар каза пред старейшините, че парната инсталация в школото е амортизирала и опасна, трябва да се подмени. Наталия Берберова от моминобанското училище заяви, че няма отговор на отдавна поставен въпрос. Трябва спешно да се ремонтира покрива, а никой не реагира. Директорът на училището в Паничери настоява за средства за освежаващ ремонт, предписан от РЗИ, в противен случай школото няма да отвори врати през септември. Съветниците не взеха решение по нито един от поставените въпроси.

Кметът инж. Пенка Дойкова отговори, че никой до момента не е сезирал за подобни проблеми и че пари има. Според нея и според главния счетоводител на общината средствата от преходния остатък н училищата са 800 000 лева. На това яростно реагираха директорите.

Пред камерата на ПБ Новинар Асен Сурчев коментира, че ОбС е бил подведен от неправилно поднесената информация. „Тези пари са не преходен остатък, а бюджета на училищата. В него има и част от преходния остатък, който е крайно недостатъчен за капиталови ремонти“, каза директорът на най-голямото училище в общината. Вижте…

Свързани статии