Шофьорът, блъснал детето в Карлово, плаши със саморазправа майки и репортер на ПБ Новинар/СНИМКИ/

Детето, което снощи възрастен шофьор блъсна в района на паметника Левски в Карлово, за щастие е без травми. Пред репортера ни очевидци разказаха, че 79- годишният Стефан се е движил неправомерно и макар че скоростта, с която е управлявал автомобила, не е била висока, е блъснал 10-годишното момиченце. Пред пежото е имало и още деца, които са успели да се отдръпнат, преди да бъдат пометени. Очевидци на случилото се ни показаха и следи, които гумите на колата е оставила непосредствено преди инцидента.

Свидетелите на инцидента допълниха, че когато на възрастния мъж са правени забележки, той реагирал с непукизъм и злоба – твърдял, че мястото е негово и може да шофира където поиска. В голяма част от случаите дядото е използвал вулгарни жестове и изрази, включително и след инцидента, докато полицаи са били около него въпросният си е позволил да ругае, обижда и заплашва жените, някои от тях майки на играещи наблизо деца, които са звъннали на органите на реда.

Пред репортера ни възрастният мъж закри лицето си , не пожела да бъде заснет, като отправи закана, че ще има физическа саморазправа. На въпроса защо е блъснал детето мъжът не пожела да отговори. В квартала е познат като човек, които още на младини не е обичал децата, подобни инциденти са му се случвали и преди.

Както първи съобщихме, инцидентът стана снощи. Репортер на ПБ Новинар се озова бързо на място, но вместо да се извини за случилото се на потърпевшите, дядото изригна срещу изплашилите се до смърт майки на играещи наблизо деца и срещу репортера ни.

Текст и снимки: Величка Люртова-стажант-репортер

Свързани статии