Шефът на Областната полиция-отличник на БЧК

Значка и удостоверение “Отличник на БЧК” получи директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив старши комисар Атанас Илков на тържествена церемония днес по повод Международния ден на Червения кръст и Червения полумесец. Отличието му бе връчено от председателя на Областен съвет на БЧК д-р Петрония Карамитрева за осъществено активно партньорство и подкрепа на хуманитарната дейност на организацията.

Приемайки наградата, ст. комисар Илков изказа своята дълбока признателност към всички, посветени на мисията да помагат и защитават нуждаещите се и изрази увереност, че доброто сътрудничество между полицията и представителите на Български червен кръст ще продължи и занапред.

По време на събитието със сребърен медал за заслуги бе отличен областният управител на Област Пловдив Здравко Димитров, а кметът на град Първомай Ангел Папазов получи бронзов медал за дългогодишната подкрепа на социалните дейности на организацията. С награди бяха отличени и 13 заслужили доброволци и млади червенокръстци от Пловдив и областта.

Свързани статии