Седем награди донесоха децата на Велина Иванова от читалището в Карлово

Поредни успехи от конкурси на 20 и 21 април в Широка лъка и Панагюрище за децата от Народно читалище „Васил Левски-1861г.”,Карлово.

Над 700 деца и младежи от всички фолклорни области на страната участваха в първото издание на Националния фолклорен конкурс „Широка лъка пее, свири и танцува“. Музикалното събитие се организира от Националното училище за фолклорни изкуства-Широка лъка.

В конкурсната програма се представиха деца на възраст от 5 до 18 г., състезавайки се в различни раздели. Конкурсът показа колко много талантливи деца на България продължават фолклорните ни традиции.

Изпълнителките Никол Гаджева, Елена Джакова, Рая Юмерова и Йоана Попова донесоха за Карлово 4 награди:
– Елена Джакова – златен медал;
– Никол Гаджева – бронзов медал;
– Рая Юмерова и Йоана Попова трета награда и парична сума, а също и участие в Гала концерта на лауреатите!

Над 320 таланти от 16 населени места изпълниха театър „Дом-паметник” в Панагюрище за участие в XV Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие”. Тази година фестивалът се посвещава на 130-ата годишнина от рождението на Захари Стоянов и 180-ата годишнина от рождението на Нешо Бончев. Конкурсът е включен и в Националния календар за извънучилищни дейности на Министерството на образованието и науката за 2018 / 2019 година. В едно от най-добрите издания за патриотична песен в България участваха и възпитаници на Велина Иванова от НЧ „Васил Левски-1861г.” Карлово. Три награди за нашите деца и от този конкурс:

– второ място за дует – 1 -ва възрастова група Елизабет – Анн и Александър Ръмбъл;
– приз за Сценична Реализация – Елизабет – Анн и Александър Ръмбъл;
– специална награда в първа възрастова група за Даниела Авитабиле.

Достойно ни представиха и Пламена Кацева и Анна Станкова!

Ръководството на карловското читалище поздравява децата и техния педагог Велина Иванова с отличното представяне и им желае крепко здраве и покоряване на нови върхове.

Свързани статии