Съветници от БСП Карлово проведоха приемна в Дъбене

Председателят на БСП Карлово и общински съветник инж. Манол Манолов, както и негови колеги от местния парламент, проведоха приемна в Дъбене. Хората засегнаха няколко наболели проблема. Те попитаха кога и как ще се оптимизира транспортната схема за превоз на пътници, така че да се гарантира удобен и постоянен транспорт от и до град Карлово. Кандидат за кмет на община Карлово инж. Манол Манолов поясни, че проблемът се е породил в началото на 2019 година.

Общинските съветници са били запознати с него чак през март. Последвали са редица въпроси от червените, на които отговорът е бил успокоителен, но проблемът се е задълбочил. Молбата на социалистите за извънредна сесия относно създалото се неудобство с транспорта е била отхвърлена. „Ние така действаме. Викаме кмета, викаме превозвача и решаваме проблема. Викат кмета на населеното място, казват му – това е твоето разписание, подписвай се и си отивай. Никой не се интересува как е удобно на хората да пътуват, допълни Манолов, като посочи отговора, който е получил от общинската администрация при едно от неговите питания относно създалото се напрежение.

Другият проблем, който дъбенци засегнаха, е какви мерки ще бъдат предприети, за да се спре разрушаването на сградата на бившото АПК и кога тя ще започне да се използва по предназначение от хората в Дъбене. Останалите въпроси бяха свързани с ремонт на пътя до жп спирката и до гробищния парк.

Присъстващите коментираха още, че виждат ярко разделение между селото и града. Като пример те посочиха, че старите мебели от ЦДГ „Първи юни“ са били преместени в клона на забавачката в Дъбене. По повод този проблем общинският съветник Стоянка Кръстева коментира ситуацията с детската градина в квартал Сушица и допълни: „Нещата се случват, когато има действие от страна на хората. Едно дете, докато не заплаче, не му дават. Ако вие се примирявате с това, че ви идват старите мебели и го коментирате само по между си, няма да дойде директорката и да ви купи нови мебели“.

Друг проблем, срещу който местните изразиха недоволство, са издънените контейнери за смет. Местните настояват отпадъците да се извозват редовно от селото.

Исканията им са още най-накрая да бъде изградена водопроводна и канализационна мрежа в Дъбене. На това питане инж. Манол Манолов се позова на закона по силата, на който 24 часа след като жителите на населеното място не са имали питейна вода, причинителят на аварията – било то местният кмет или фирмата – изпълнител на ремонтната дейност, следва да осигуря годна за употреба вода. „Много от проблемите могат да се решат и се изисква само правилна организация. Всичко онова, което сме обещавали до момента, е реално и сме го изпълнявали, посочи в заключение Манолов.

На приемната в село Дъбене присъства и общинският съветник от БСП Иван Станчев.

Текст и снимки: Величка Люртова-стажант-репортер

Свързани статии