Само в ПБ Новинар: Старица въвлечена в страшна схема, за да задигне 12-те бона от карловската баба

Страшна схема са разиграли ало-измамниците, които отмъкнаха 12 хиляди лева от 88-годишна жена в Карлово, научи ПБ Новиенар от свои източници. Както вчера съобщихме, преди повече от месец старицата била заблудена от мним полицай, който й казал, че парите са необходими, за да заловят телефонни измамници. Това се случило на 12 декември. Бабата предала парите пред входната врата на жилището си.

Разследване на ПБ Новинар обаче установи втрещяващи подробности около престъплението. Истинските ало-измамници, които вероятно се намират в чужбина, се обадили на друга старица-80-годишна. Жената, която също станала тяхна жертва, била превърната в муле. Тя била излъгана, че ще съдейства на ГДБОП за залавяне на престъпници в Карлово.

За целта трябвало да вземе от даден адрес в подбалканския град плик, който да остави на определено място. Наивната баба, която е от другия край на България, пътувала дълго, спала на хотел в Пловдив, а на другия ден отишла в Карлово и изпълнила заръката на мнимите ченгета. В последствие обаче се усетила, че е муле и че е въведена в престъпна схема и отишла в полицията.

Карловските полицаи разпитвали една по една бабите от блока на измамената старица, но нито една не си признала, че е дала парите. Накрая стигнали до жертвата, която дала показания, но заявила, че си мълчала, защото я е било срам. В пачката, която дала на мулето, имало и пари на сина й, дадени й за съхранение. В крайна сметка ченгетата продължават да нищят случая, а парите ще бъдат върнати на старицата.

От полицията за пореден път призовават, ако се получи обаждане по телефона от непознат, който се представя за близък, полицай, лекар и т. н, веднага да се затвори телефона и да се подаде сигнал на компетентните органи.

Свързани статии