Съдът оправда бившия кмет на Калофер, Кабаиванов обжалва решението

Районен съд Пазарджик излезе с оправдателна присъда за бившия кмет на Калофер Румен Стоянов. Припомняме, че общинският градоначалник на Карлово д-р Емил Кабаиванов заведе дело за клевета срещу него. Причината е, че миналата година в интервю пред една от националните телевизии Стоянов заяви, че част 300 000 лева, осигурени от правителството за ремонт на мемариалния комплекс „Христо Ботев“ в родния град на поета-революционер, са откраднати.

Съдът обаче днес взе предвид, че Стоянов не е посочил конкретно името на Кабаиванов, не е визирал лично него, а е казал „те откраднаха“. Пред ПБ Новинар Стоянов съобщи, че в съда е бил представен доклада от проверката на Агенцията за държавна финансова инспекция, която е констатирала нарушения при изпълнението на ремонта. „Твърдя, че ремонтът е изпълнен некачествено, доволен съм от решението на магистратите“, каза още Румен Стоянов.

Пред ПБ Новинар кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов коментира, че пазадржишките съдии са се позовали именно на това, че не е споменато името му, но въпреки това той смята, че е наклеветен. Кабаиванов бе категоричен, че ще обжалва решението на по-горна инстанция.

Делото се гледа в областния град, защото всички съдии в Районен съд Карлово си дадоха отвод.

Свързани статии