Румен Гечев пред жителите на Сопот: ВМЗ трябва да бъде държавно

Ние, социалистите в България и Партията на европейските социалисти искаме Европа да се върне в своето нормално русло, това на силната икономически Европа, на Европа на социалната справедливост, където всеки неин гражданин има защита и достъп до образование и безплатно здравеопазване., сподели своите виждания проф. Румен Гечев на среща с жителите на Асеновград.

Според икономиста, кандидат за ЕП от листата на БСП Европейският съюз трябва да гарантира по-добър живот на мнозинството, а не на малцинството Европа, а държавата да подпомага развитието на бизнеса. Проф. Гечев акцентира и върху проблемите на земеделските стопани. Според него българските евродепутати трябва да работят за изравняване на субсидиите за всички фермери в ЕС в рамките на периода 2021-2027, защото в момента след 12 години членство, родните фермери все още са в неизгодна позиция спрямо колегите си в другите държави членки. На срещата в Асеновград жителите питаха още за доходите, икономическото развитие на региона, демографския срив и националната сигурност.

Запазването на ВМЗ Сопот, като предприятие, елемент от националната сигурност бе сред основните въпроси, които жителите на града на Вазов задаваха при провелата се среща с проф. Румен Гечев. „ВМЗ е структуроопределящо предприятие не само в региона, но и за България. За нас е от особена важност предприятието да продължи да работи и да не бъде отново обявено от управляващите за приватизация“, пое ангажимент социалистът.

Според него за това трябва отговорност и ангажимент от държавата, да се запазят работещите държавни предприятия. „Искаме печалбата да остава в българската икономика.“, подчерта той. „Защото това, което се прави, включително и с отдаването на концесия на Летище София е вредно за българската икономика и националните ни интереси.“

България е на политическата карта повече от 1300 години и ние не можем да си позволим да бъдем хора втора ръка, не можем да си позволим да ни третират като втора ръка, споделиха жителите на подбалканското градче, които поставиха и актуални въпроси относно подобряването на живота на хората в селата, в малките и големите градовете, обезлюдяването и инвестициите в общините.

Румен Гечев се ангажира и с помощ и експертен съвет при реализацията и приемането на предложения в новия закон, който касае розопроизводителите.

Свързани статии