Розопроизводителят, който уби животните в Михилци, остава в ареста

Илин Р. от Хисар, който миналият ден сгази с колата си и уби 9 кози и 1 агне край хисарското село Михилци, остава за 72 часа в ареста. Повдигнато му е обвинение за унищожаване и повреждане на движимо имущество. Вероятно след това обвинението ще се пхреквалифицира и ще се добави и закана за убийство, съобщиха за ПБ Новинар разследващи.
Във вторник в Районен съд Пловдив ще бъде гледана мярката му за неотклонение, тогава държавното обвинение ще прецени дали да иска постоянен арест за розопроизводителя, обясниха за ПБ Новинар от прокуратурата.

Припомняме, че преди два дни Илин Р. видял отклонили се от стадото около 20 кози и агнета,собственост на животновъда от Хисар Петко Райчинов. Двамата имали стар конфликт, тъй като миналата година животни влизали в градините на розопроизводителя.

Миналият ден Илин Р. подгонил и сгазил козите и ярето с колата си. След подаден от Райчинов сигнал е бил агресивният мъж е бил арестуван. Вчера ПБ Новинар публикува интервю с Райчинов, в който той казва, че след отправени заплахи от опонента си се страхува за живота си.

Свързани статии