Ръжево Конаре: Съдят Македонеца, обвинен, че е принудил жена си да се самоубие

Подсъдим по делото е Атанас С., с прякор Македонеца. Мъжът, който е фермер и земеделски производител, е обвинен за това, че за времето от 28.06.2014г. до 11.05.2017г. в калояновските села Дълго поле и в Ръжево Конаре чрез жестоко отнасяне – проява на физическо насилие посредством нанасяне на удари в областта на лицето и тялото и причиняване на телесни увреждания на съпругата му – С.С. Жената се е намирала в материална, емоционална, волева, семейна и брачна зависимост от съпруга си. Съдът счита, че Македонеца я е довел до самоубийство, което е станало на 13.05.2017г.

Жертвата има два предишни опита да сложи край на живота си чрез приемане на голямо количество лекарства и приемане на препарат за растения.
Деянието е извършено с пряк умисъл относно затормозеността на пострадалата и евентуален умисъл относно самоубийството и умишлено с целени и настъпили обществено опасни последици, съобщават от съда.

Заседанието е първо по делото.

Проверка на ПБ Новинар сред местни жители показа, че Атанас ДС. не е агресивен сред обществото. Такъв е бил обаче в дома си. Биел е съпругата си, не й е давал да ползва дори телефон. Семейството има две дъщери. Жената се е самоубила, като сее обесила на стълб в полето, разказаха още местни хора.

Свързани статии