Ръководството на МВР дава висока оценка за работата на ОДМВР-Пловдив

Дирекцията се очертава като една от най-натоварените, въпреки динамичната криминогенна обстановка, резултатът от работата е над средния за страната
Заместник министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов и зам.-директорът на ГД „Национална полиция“ ст. комисар Тодор Гребенаров присъстваха на отчет-анализа за дейността на ОДМВР – Пловдив през изминалата година. Сред официалните гости бяха областният управител Здравко Димитров, председателите на Окръжен и Районен съд Славка Димитрова и Иван Калибацев, административните ръководители на Окръжна и Районна прокуратури Румен Попов и Чавдар Грошев, директорът на ТДНС – Пловдив Тодор Ангелов.

С видео презентация директорът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков направи преглед на постигнатите резултати от служителите по всички направления на дейност през изминалата година и очерта мерките за бъдещото й подобряването, както и заложените през 2019 година цели и задачи.

„Заслужавате похвала за първото място сред останалите дирекции в борбата с контрабандата на безакцизни цигари и тютюн“, заяви зам.-министър Стефан Балабанов и припомни за поредицата успешни реализации на територията на областта, с които бяха предотвратени значителни щети в държавния бюджет. Той апелира за още по-голяма мобилизация на състава през настоящата година, предвид провеждането на инициативата „Европейска столица на културата“, посещението на папа Франциск, европейските и местни избори.

Пловдивската дирекция се очертава като една от най-натоварените и с динамична криминогенна обстановка, но въпреки това отчита високи резултати и оценката й за страната е над средната, посочи главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов. Отново бе подчертана ролята на мобилните екипи за активно противодействие на конвенционалната престъпност и посещението им по график на малките и отдалечени населени места. С цел постигане на по-висока ефективност на екипите и разширяване обхвата на дейността им, бе одобрено предложението да бъдат включени и служители от РДПБЗН.

МВР е насочило усилията си за модернизация на Пътна полиция и в тази връзка със средства от фонд „Пътна безопасност“ са осигурени 200 автомобила, отбеляза зам.-директорът на ГДНП ст. комисар Гребенаров. 80 от автомобилите са с висока проходимост и ще бъдат предназначени за движение в пресечени местности и реагиране при стихийни бедствия и усложнена метеорологична обстановка.

Останалите 120 са от тип „комби“ и дават възможност с тях да се превозват допълнителни помощни средства – конуси, мантинели и др. Допълнително са предвидени и 15 високоскоростни автомобила, предназначени за превенция на противообществени прояви от страна на водачи по републикански пътища и магистрали, даващи възможност за развиване на по-висока скорост. Конкретно за ОДМВР – Пловдив са предвидени 25 нови патрулни автомобили.

Благодарност към служителите отправи областният управител Здравко Димитров по повод създадената организация по цялостното обезпечаване на сигурността при откриване на ЕСК, както и за адекватната и бърза реакция по време на събитията в село Войводиново в началото на годината. Като пример за доброто партньорство между полицията и ръководената от него администрация той посочи резултатът от междуинституционалната платформа „Посещаемо и безопасно училище“ в Пловдив и областта, в рамките на която са установени значителен брой деца, напуснали образователната система.

Удовлетворение от работата на подразделенията в ОДМВР – Пловдив изразиха и представителите на съда и прокуратурата.

Свързани статии