Прокуратурата подпука циганите от Кърнаре, единият от братята с обвинение за закана за убийство

Районна прокуратура-Карлово внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение задържане под стража спрямо И.Я., 25 г., и Ил. Я., на 37 г., и Я.Я., на 32 г., привлечени като обвиняеми за това, че на 4.05. 2019 г. в с. Кърнаре са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост и цинизъм.

Тримата братя роми са обвинени и за това, че на същата дата и място, тримата като съизвършители, са повредели противозаконно чужда недвижима вещ – питейно заведение кафе-аперитив, като са унищожили остъклението на входната врата и на заведението, всичко на общо стойност 350 лева.

32-годишният Я.Я. е привлечен като обвиняем и за това, че на 4.05.2019 г., в с Кърнаре, се заканил на другиго с убийството и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.

До момента по делото са извършени оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели, назначени са експертизи и др.

Мярката на тримата ще се гледа днес в Районния съд в Карлово.
Междувременно недоволството на жителите на Кърнаре не секва. Хората настояват незаконните къщи в махалата да бъдат съборени, а ромите изселени. Голям протест се готви в неделя от 18 часа.

Свързани статии