Препирни и политически войни очертаха днешната сесия на ОбС Карлово/ВИДЕО/

Редица питания към кмета на общината Емил Кабаиванов отправиха съветниците от БСП на сесия на ОбС Карлово. Не се размина и днес без политически войни и препирни. Бяха зададени въпроси и предоставени отговори по казуса с лошото финансово състояние на СУ „Христо Проданов“. Там ще има съкращения на педагогически и непедагогически персонал, защото не достигат средства за заплати. Как и защо са били похарчени срудствата, след като шапката е под шапката на обкщината, попита председателят на червените инж. Манол Манолов.

От отговора на кмета стана ясно, че запор върху сметките на училището не са наложени, но то не е изплатило на местната власт данъка върху недвижими имоти. В момента тече финансов одит, който ще приключи утре. Тогава ще стане ясно какво се е слчило и има ли злоупотреба с пари.

Друга важна точка, която старейшините одобриха, е изграждането на общинска автогара, която ще струва на местната хазна 130 хиляди лева. Автогарата ще обслужва автобусите от общинската транспортна схема и междуградски автобуси. Предложението беше направено във връзка с трикратно увеличените цени за влизане в единствената в Карлово частна автогара, което оскъпява значително обществения транспорт. Общинската автогара ще бъде обособена на паркинг в южната част на Общинския пазар и ще включва три стоянки за автобуси и 100 кв. м. площ за сграда с административни услуги и чакалня.

Какво още решиха хората, които управляват общината, вижте във видеото на ПБ Новинар…

Свързани статии