Празник, посветен на Гергьовден, събра младо и старо в Дюлево/СНИМКИ/

Традиционен празник се проведе в стрелчанското село Дюлево. Кметът Стефка Бончева посрещна скъпи гости, които се веселиха заедно. Бончева поздрави присъстващите и пожела винаги да се събират заедно така, както днес и да пазят традициите живи. Хората аплодираха изпълненията на оркестър „Цветница“, детския танцов състав „Усмивки“ от Стрелча и песните на фолклорната група от село Дорково. Да уважи празникът отидоха и кметът на общината Стойно Чачов и земестник-кметът Нели Фингарова.

Кметът поздрави жителите и гостите на Дюлево: “ От името на Общинска администрация и мое име Ви приветствам с празника на село Дюлево. Празничното събитие отбелязваме по повод Гергьовден, когато народната традиция чества свети Георги Победоносец и неговата закрила на земеделците и животновъдите.
Отстояването на традицията за празнуване на този изконно български ден ни прави по-единни и по-сплотени.
Село Дюлево има достойно за уважение минало, но също така има и бъдеще. Богатата история, самобитните обичаи и красивата природа са факторите, които ще съхранят Дюлево и заедно с другите селища ще формират привлекателния туристически облик на общината.
Днешният ден е повод да отворим сърцата си за всичко позитивно и да бъдем заедно, както до сега. Заедно да празнуваме днес, но и заедно да споделяме трудности и успехи в бъдеще.
Изразявам своята признателност и уважение към всички Вас, които с труда си утвърждавате Дюлево като селище с изявени традиции и Ви благодаря за подкрепата да отстояваме заедно интересите на общината.
Пожелавам Ви здраве, късмет и благополучие“, каза в обръщението си Чачов.
Празникът в Дюлево продължава.

Свързани статии