Празник на Розата събра аплодисментите в Старосел/ВИДЕО/

В Старосел се проведе Празник на розата. Той е по проект Пловдив-Европейска столица на културата и се осъществява за първи път. Събитието започна с розобер в градините край селото, местната фолклорна група възпроизведе стародавния обичай. След това розовата фиеста се пренесе в центъра на Старосел, където кметът на община Хисар инж. Пенка Дойкова поздрави розопроизводителите и пожела да е плодородна и благодатна годината, а трудът на хората, ангажирани с гюлът-емблемата на България, да е ценен и добре платен.

Малките сладури от местната детска градина „Чайка“ и гостенчетата от хисарския танцов състав „Сладурковци“ обраха аплодисентите на многобройната публика. Част от талантите на „15 лалета“ пяха и забавляваха празнуващите. Легендата за маслодайната роза бе възпроизведета от фолклорната група на читалище „Гео Милев“ Старосел.

Шатри бяха разпънали производители на козметични продукти от маслодайни цветя, хората имаха възможност да разгледат и изложбата-базар на художествени произведения, както и порада на ретро-автомобили. Празника уважиха областният управител Здравко Димитров, група бизнесмени от Виетам, представител на американското посолство, заместник-кметът на Хисар Тони Илиева, общински съветници, много граждани.

Свързани статии