Последно сбогом с голямата звезда на баскетбола Пенка Стоянова/ВИДЕО/

Почти целият спортен елит на Пловдив се стече към зала „Строител“, където днес беше поклонението на легендарната баскетболна звезда Пенка Стоянова.

Бившият капитан на националния отбор почина преди два дни на 69-годишна възраст след тежко боледуване. Дъщерята на баскетболистката – Теодора Бонева, каза пред ковчега на майка си прочувствени думи: „Мама беше моята звезда, благодаря й за всичко, което е направила за мен и ми е дала, благодаря за това, което даде на България“.

Пред камерата на ПБ Новинар футболната легенда Христо Бонев-Зума, административният директор на Локомотив (Пловдив) Атанас Узунов и президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков изразиха искрени съболезнования и с насълзени очи определиха Стоянова за най-земния човек и най-добрия спортист.

„Ще запомним Пенка като най-слънчевия, усмихнат и позитивен човек, който даваше всичко за спорта. Пожелавам на всички спортисти в Пловдив и България да имат поне 5% от хъса и трудолюбието й“, обяви натъженият Христо Бонев.

На поклонението на спортната звезда дойдоха и кметът на Карлово Емил Кабаиванов, секретарят Стефан Стефанов, както и нейни съграждани от родното Карлово. Сред опечалените беше и народният представител Веска Ненчева.

„Пенка Стоянова няма да бъде забравена. Тя даде толкова много на нашия град, на младите спортисти и на всички нас. Поклон пред паметта й“, коментира пред камерата на ПБ Новинар Кабаиванов.

От 1985 г. Пенка Стоянова е почетен гражданин на Карлово, а от 2005 г. и на град Пловдив.

Снимки: Беличка Люртова-стажант-репортер

Свързани статии