Полицията ще се грижи за спокойното протичане на студентския празник в Пловдив и областта

От областната дирекция на МВР са взети всички необходими мерки за опазване на обществения ред и недопускане на пътни инциденти по повод 8 декември. В Пловдив и региона полицейското присъствие около увеселителните и питейните заведения, където ще има празнуващи студенти, ще бъде засилено и в случай на необходимост, младите хора ще могат веднага да се обръщат за помощ от силите на реда.

На предварителни срещи със собствениците и управителите на обектите, както и с представителите на охранителните фирми са разменени контакти за бърза реакция при необходимост. Проведени са инструктажи и стриктно ще се следи в заведенията да не се допускат непълнолетни, посетители с огнестрелни и пиротехнически изделия.

В дните около празника е създадена организация и за осигуряване на безопасността на движение по пътищата на обслужваната територия. Полицейските екипите ще следят за управление на моторни превозни средства от неправоспособни водачи или от шофьори, употребили алкохол или наркотични вещества. При проверките служителите ще бъдат безкомпромисни към онези участници в пътното движение, които грубо нарушават Закона за движение по пътищата и с поведението си създават опасност за останалите.

В прикачения файл са публикувани препоръките на Главна дирекция „Национална полиция“ за безопасно пътуване през празничните дни.

Свързани статии