Първи рунд: Започна ли политическата война в Карлово/ВИДЕО/

Председателят на БСП Карлово и общински съветник от левицата-инж. Манол Манолов, зададе вчера на сесията в Карлово въпрос. Той беше отправен към кмета на общината д-р Емил Кабаиванов и касае факта, че дългогодишният зъболекар в село Васил Левски-д-р Нина Петрова, не е участвала в надпреварата за търга на помещението, което държала под наем 19 години. Така търгът бил спечелен от друг.

Инж. Манолов твърди, че процедурата по уведомяване не била спазена етично, тоест кметът на селото Доньо Стоянов не бил съобщил на зъболекарката, че има търг, съответно тя незнаела и не си е подала документите в регламентирания срок.

Друг е въпросът, че по закон Стоянов не е длъжен да го прави, защото ще влезе в нарушение на закона. Според закона кметът и администрацията не могат лично да уведомяват кандидатите. Обявата за търга е била качена на сайта на общината, залепена на табло в кметството във Васил Левски, публикувана във вестник.

Срещу Доньо Стоянов тръгва подписка, в нея парафите си са сложили 800 души-те са от Васил Левски, Калофер и Куртово. Не всички те са пациенти на д-р Петрова. За да стопира напрежението, общинският кмет заяви вчера на сесията, че няма да подпише договора с новия зъболекар, спечелил търга, докато не се произнесе съда.

Пред камерата на ПБ Новинар застана кметът на Васил Левски-Доньо Стоянов, който съзира политическа нотка в опита да бъде отстранен от поста, такава е и целта на подписката и то само 9 месеца преди местните избори. Вижте…

Свързани статии