Папата даде първо причастие на дъщерята на кмета на Калояново и на още десетки малки католичета от региона/ВИДЕО/

Далече от шумотевицата на медиите и блясъка на камерите, едно малко момиченце остана възхитено и изключително развълнувано от вчерашния ден. Иванина е на 9 години, дъщеря на кмета на община Калояново-Георги Георгиев. Детето бе придружено в църквата „Пресвето сърце Исусово“ в Раковски от майка си Петя. Роклята, с която беше облечена Иванина вчера, е избирана с особен трепет и вълнение, бяла, за да символизира чистотата и добротата, разказа пред ПБ Новинар майката.

Иванина е е споделила след церемонията, че е била много развълнувана от това, че папата я е причестил. Ще запомни завинаги думите на Франциск, който по време на литургията е призовал децата винаги да бъдат добри и да се молят за техните родители и близки.

Момиченцето, което е втори клас, никога няма да забрави този ден. Заедно с нея в храма за първо причастие бяха около 30 деца от Житница, около 7 от Дуванлий, 20 от Калояново и няколко от хисарския квартал Миромир. На излизане от църквата папата, кардиналите и останалите свещеници са били изпратени със скандирания от децата „папа, папа, обичаме те“ и са били обсипани с бели и жълти рози.

Свързани статии