Овации: Две награди за главна мъжка роля на карловския актьор Румен Стоянов

Вековни са театралните традиции в различните краища на страната ни. В редица населени места се провеждат Национални и Международни театрални фестивали, които в годините се налагат като сцени над които самодейците да строят и надграждат, да се изявяват, сприятеляват и да се развиват.

През отминалата седмица театър „Елена Снежина“ при Народно читалище „Васил Левски-1861“ – град Карлово взе участие в 12 национален фестивал на любителските театри Нова Загора 2019 и в 22 издание на Националния театрален фестивал с международно участие – Каварна 2019.
Съставът представи пиесата „Великденско вино“ по Константин Илиев, в която участват Румен Стоянов и Върбан Колев. Постановката е на Александър Дойнов.

И на двата фестивала не само пиесата бе сред преборилите се за внимание изпълнения, но и Румен Стоянов взе две първи места за главна мъжка роля. Той грабна приза, като пребори конкуренцията с ролята си на поп Кръстьо Никифоров.

Жури в състав-председател Наташа Колевска, драматург в Театъра на армията, гр. София и членове: Светла Бенева, театровед и Иван Петрушинов, актьор в Малък градски театър „Зад канала” взеха решение да дадат на карловския актьор награда за главна мъжка роля в Нова Загора, а проф. Елена Баева, основател на театрален колеж „Любен Гройс“, преподавател по актьорско майсторство и режисура в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ – Председател и членове: Крум Гергицов – театрален критик и Мая Вапцарова – писател, отличиха с първо място Румен Стоянов в Каварна.

Свързани статии