Обвиниха кмета на Стрелча за принуда: Той обяви, че чака истината от прокуратурата

Районна прокуратура-Панагюрище привлече като обвиняем Стойно Чачов за това, че през 2016 г., като кмет на община Стрелча, е принудил служител на общинската администрация да извърши нещо противно на волята си – да подаде молба за освобождаване от заеманата от него длъжност, без дата, като е употребил за това заплашване, изразяващо се в обстоятелството, че ако не подаде молба ще бъде освободен веднага от работа и злоупотребил с властта си като работодател – кмет на община Стрелча, като е наредил молбата да бъде входирана с входящ номер и без знанието и съгласието на служителя.

Спрямо Стойно Чачов е взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 2 000 лева. По делото се извършват процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, назначени са експертизи. Срокът на приключване на разследването е двумесечен.

Потърсен за коментар от ПБ Новинар, Чачов заяви: „Благодарен съм, че това се случи, за да може истината да излезе наяве и да няма съмнение за моята невинност. Вярвам в българската прокуратура и считам, че като независим и компетентен орган ще си свърши работата по случая по възможно най-добрия начин“.

Адвокатът на кмета-Иво Лулчев, заяви, че обвиненията са несъстоятелни и ще паднат в съда.

Свързани статии