Областният управител беше награден от БЧК със сребърен медал за заслуги

Областният управител Здравко Димитров беше удостоен със сребърен медал за заслуги от Националния съвет на БЧК. Това е и най-високото отличие, което е връчвано до момента.

Тържествената церемония се състоя в сградата на Областната организация на БЧК – Пловдив по повод Международния ден на Червения кръст и Червения полумесец. На 8 май, който е и рожденият ден на създателя на червенокръсткото движение, големият хуманист и първият носител на Нобеловата награда за мир – швейцарецът Анри Дюнан, се навършват 100 години от основаването на Международната организация на Червения кръст и Червения полумесец.

Областният управител беше удостоен с голямото отличие от председателя на Областен съвет на БЧК – Пловдив д-р Петрония Карамитрева за изключителния си принос и подкрепа на хуманитарните дейности на организацията.

Областният управител благодари за признанието. „Всички вие сте отдадени на тази кауза и затова не е трудно, когато човек има желание, да ви подкрепя. Вие сте навсякъде, където хората имат нужда от вас. Винаги съм се възхищавал от това, което вършите. Поклон! В мое лице знаете, че винаги имате човек, който ще ви помага“, заяви областният управител.

На тържеството бяха наградени и кметът на град Първомай Ангел Папазов, който получи бронзов медал за дългогодишната подкрепа на социалните дейности на организацията, и директорът на Областна дирекция на МВР – Пловдив ст. комисар Атанас Илков, отличен със званието „Отличник на БЧК“.

Областният съвет на БЧК – Пловдив награди и 13 заслужили доброволци и млади червенокръстци от Пловдив и областта.

Свързани статии