Нова агресия в СУ „Васил Левски“ в Карлово: Ученик псува и заплашва директора

Дванадесетокласник от СУ „Васил Левски“се озова в полицейския арест за хулиганска проява. Вчера ченгетата в подбалканския град се отзовали на сигнал от директорката на школото, че сутринта в кабинета й нахлул 18-годишен ученик и отправил към нея заплахи и обиди.

При проверката е установено, че момчето, което тази година е абитуриент, се обучава в индивидуална форма в учебното заведение, след като за същото провинение в края на миналата година му било наложено наказание от педагогическия съвет.

ПБ Новинар научи, че момчето и миналата година е обиждало директорът Мариана Манчева на публично място, пред колегите й, като е псувало, заплашвало и показвало среден пръст. Това е била и причината да бъде наказано. Вчера без повод ученикът отново нахлул в директорския кабинет с обиди и закани.

След доклад на случая в Районната прокуратура, извършителят е задържан за срок до 24 часа. Срещу него е образувано бързо производство. Той ще бъде съден за хулиганство. Младежът е от добро семейство, разбра още медията ни, няма причина за подобна агресия, няма проблеми с родителите си.

Междувременно десетокласникът от същото училище, който наби момче от 7 клас и му създаде много здравословни проблеми, е преместен да учи в ПГ „Владимир Заимов“ в Сопот с решение на Педагогическият съвет.

Свързани статии