Нов ужас в Пловдивско: Десетокласничка наръга с нож приятелката си в училище!

Под наблюдението на Районна прокуратура – Пловдив полицията разследва случай на лют скандал и пробождане с нож между две ученички.  Във вторник след обяд във Второ РУ постъпила информация, че в спешен кабинет е приета  десетокласничка от пловдивската гимназия „Св. Климент Охридски“ с порезна рана на гърба. След преглед тийнейджърката е оставена под лекарско наблюдение без опасност за живота. В хода на предприетата проверка е установено, че нараняването тя получила от своя съученичка, нанесла й удар с остър предмет в  коридора на учебното заведение. Образувано е досъдебно производство – нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Работата по изясняване на причините и обстоятелствата около случилото се продължават разследващи и  инспектор  „Детска педагогическа стая“ от районното управление.

Пред ПБ Новинар разследващи разкриха, че двете момичета, които не са от Пловдив, а от областта, до вчера били приятелки. Те са съученички, в 10 клас. В деня на инцидента обаче едната девойка шумно мляскала дъвка в час. Това подразнило другата и така скандалът започнал още сутринта. По обяд едното момиче извадило нож и наръгало в гърба другото. Била извикана линейка, били уведомени полиция, РУО, бил свикан педагогически съвет. Според директора на школото-Здравко Димитров, едната ученичка просто искала да сплаши другата. Педагогическият съвет ще реши какво наказание ще получи девойката.

Агресията в училищата и не само там продължава с пълна сила. ПБ Новинар днес публикува видео от карловската гимназия СУ „Васил Левски“, в която зрелостници говорят за превенция и за нормални отношения. Дали обаче превантивните мерки, които се взимат в училищата, ще дадат резултат, или положението е вече изпуснато? На този въпрос трябва да си отговори цялото общество, не само учители, а най-вече родители.

Свързани статии