Носителят на наградата на Карлово: Посвещавам високото признание на моите ученици, учители и колеги/ВИДЕО/

Пред стотици карловци и гости на града тази вечер официално беше връчена наградата на Карлово. Тази година неин носител е Мирослав Василев – ръководител на фолклорен ансамбъл „Розова долина“ и основател на детски-юношеския състав на формацията. Наградата бе връчена от кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов.
Мирослав Василев благодари на всички свои колеги, учители, ученици, преподаватели от Музикалната академия,в която е учил, на колегите си от музикалните редакции.

„Тази награда посвещавам на всички, които са преминали, и с които работим в ансамбъла, на всички мои ученици, а те са стотици, защото изкуството е колективна работа, то не се изразява само от един или двама човека,това са групи от хора, с които работя и с които ще продължавам да работя. Тази награда е за всички вас и за изкуството, което правим“, каза от сцената с вълнение Мирослав Василев.

В програмата взеха участие фолклорен танцов ансамбъл „Розова долина“, вокална група „Карловойс“ и солови изпълнители. За поредна година карловци се насладиха на спектакъл, представен от националния фолклорен ансамбъл „Българе“.

 

Текст и снимка: Величка Люртова-стажант-репортер

Свързани статии