Най-великият син на Калофер – Христо Ботев, почетен от стотици на тържествено събрание/ВИДЕО/

В Калофер цял ден днес почитат най-великия син на Калофер – Христо Ботев. В 16 часа беше представен късометражният филм „На прощаване“. Проведе се среща с творческия екип, създател на лентата. В 18 часа тържественото събрание, посветено на 171 години от рождението на поета – революционер, събра стотици в залата на местното читалище. Слова произнесоха кметът на града Румен Стоянов, академик Георги Марков и заместник министърът Таня Михайлова. Събитието продължи с театралната постановка на Великотърновския театър „Духът на поета“.

Да уважат Ботев дойдоха заместник-министърът на образованието Таня Михайлова, кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, народният представител Веска Ненчева, заместник-кметове, общински съветници и много граждани. Пищна заря освети нощен Калофер.

Утре събитията продължават с митинг-поклонение, който ще се проведе в 11 часа. Слово ще държи вицепрезидентът Илиана Йотова. На мемориалния комплекс ще бъде положен гирлянд на славата. Очаква се в града на Ботев да се стекат много граждани, които ще се поколонят пред великото дело и подвига на поета – революционер.

Свързани статии