Награди и аплодисменти от кмета на Карлово за състезателите в международното радиолюбителско състезание

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов поздрави участниците в  Осмото международно късовълново състезание LZ HF FIELD DAY по време официална церемония по закриване на проявата и награждаване на победителите.

„Скъпи състезатели и гости от Румъния,  Сърбия, Северна Македония, Турция, САЩ! За община Карлово  беше удоволствие да помогнем дори и с малко, да осъществите вашето състезание и да изявите своята спортна амбиция и способностите си в радиоспорта. Това, което видяхме по време на състезанието –  желание за участие в надпреварата, работа и  отдаденост, са впечатляващи. Пожелавам успех на всички, а ако имате желание да организирате друго подобно състезание, Карлово ще ви посрещне отново с радост“, заяви кметът на община а д-р Емил Кабаиванов.

Осмото Международно  късовълново състезание  LZ HF FIELD DAY  се проведе на 6 юли в Карлово. Надпреварата бе организирана от Българската федерация на радиолюбителите  и сдруженията и „Болкан Контест Груп“ – Карлово и „Милара ИНтернешънъл“ – Пловдив. В нея участваха 45 състезатели от седем държави, сред които и най-добрите български радиолюбители. Те разположиха техниката и антeните си на терена на бившето летище край Марино поле и в продължение на четири часа всеки от участниците се стремеше да осъществи максимален брой радиовръзки.

„Общината ни съдействаше напълно и финансово,  и логистично и до голяма степен успехът на това състезание се дължи и на тази подкрепа“,  заяви на официалната церемония по закриването на състезанието и награждаване на победителите Николай Енчев от „Болкан Контест груп“.

Той благодари и  на  организаторите на състезанието   – Българската федерация на радолюбителите и сдруженията „Болкан Контест Груп“ – Карлово и „Милара ИНтернешънъл“ – Пловдив, както и на спонсорите, които подкрепиха състезанието с материални  награди и други  жестове.

Свързани статии