На срещата с инж. Найден Павлов: Миромирци искат минерална вода в Банчето

Кандидатът за кмет на община Хисаря инж. Найден Найден Павлов, издигнат от местна коалиция СДС-АБВ, проведе предизборна среща с гласоподаватели в хисарския квартал Миромир. Местните хора поставиха въпроси, които са наболели и нерешени. Те попитаха инж. Павлов и кандидатите за общински съветници от листата на СДС-АБВ до кога няма да имат постоянен достъп до минерална вода в банята, известна сред хисарчани като Банчето. Там има недостиг на дебита, а Банчето не работи. Инж. Атанас Куковски обясни, че разрешаването на този проблем не е в правомощията на община Хисаря, тъй като водата от въпросния извор в Миромир е дадена на концесия. С въпроса трябва да бъде занимава държавата-ресорното министерство.

Миромирци негодуваха и за това, че нямат улично осветление. Те изказаха възмущение от постоянния наплив на туристи на водопийните павилиони в курорта. Хората пълнят огромни туби, а местните не могат да се вредят да си налеят минерална вода. На извора в Миромир дори се пълнят бидони с маркучи, което възмущава изключително много хората. Павлов обясни, че в платформата му за управление е заложено да има преструктуриране на администрацията. Ще бъде създадено звено Общински инспекторат, а неговите служители ще следят за обществения ред и ще имат правомощията да санкционират нарушителите.

Следващата среща на инж. Павлов и на кандидатите от листата за общински съветници е на 15 октомври от 18 часа в читалището в хиарския квартал Момина баня.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Свързани статии