Младежи от 5 държави дискутират актуални житейски теми в Карловско

Сдружение „Млади, активни, креативни“ от малкото карловоско село Куртово е домакин на международен младежки обмен, финансиран от Програмата „Еразъм +“ на Европейската комисия в периода от 9-15 септември. По време на проекта „Заедно в разнообразието“, 25 младежи от Испания, Португалия, Хърватска, Румъния и България ще дискутират по теми като човешките права, равенство на половете, приемане на различията, насърчаване на толерантността и междукултурния диалог, борба с ксенофобията и расизъма.

Чрез много интерактивни методи, упражнения, игри за сплотяване и тематични дейности, младежите ще повишат своите компетенции по темата и ще се завърнат в своите страни нахъсани да продължат работата си по темата с местните младежки общности.

Вечерта на 10 септември бе посветена на представяне на страните участници чрез филми, клипове, видеа и презентации. Филм фестът бе изключително интересен и ползотворен, а участниците научиха интересни и любопитни факти за останалите страни.

На 11 септември ще се проведе междукултурната вечер, на която всяка страна ще подготви маса с традиционни храни и напитки, ще презентира своята традиция, култура и бит. Организацията домакин е подготвила богата културна програма с участието на танцьорите от формация „Жар“ и малките певици от „Карлово войс“.

Сдружението благодари на Община Карлово за оказаното съдействие и предоставяне на зала „Васил Караиванов“ за провеждане на проектните дейности.

Свързани статии