Леля Ненка от Красново застава пред съда, фалшифицирала завещание заради внука си

Подсъдима по делото е Ненка Б., обвинена за това, че на неустановена дата, за времето от 27.11.2014 г. до 05.01.2015 г. в хисарското село Красново е съставила частен документ – саморъчно завещание от името на Нено Б., като попълнила лист, носещ подписа на издателя Нено Б.

Ненка Б. живеела на семейни начала повече от 30 г. с Нено Б., който починал в края на 2014 г. Същият разполагал със значителни парични суми и недвижими имоти – апартамент и част от къща, които след смъртта му щели да се наследят от наследниците му по закон – трима сина, като наследниците на Ненка Б. – синът й и внукът й не го наследяват.

Предвид и на това подсъдимата решила да изготви „саморъчно завещание“ от името на Нено Б., за да бъде „наследено“ въпросното имущество именно от нейния внук, като за тези си намерения тя не осведомила нито него – внука си, нито своя син. Съставеното от Ненка Б. завещание, съдържало разпореждания, на които бил придаден вид, че произхождат от името на Нено Б., но не съответствали на волята му.

При формалностите, свързани със „завещателни разпореждания“ в банката където Ненка Б. отишла да тегли сумите от банковата сметка на Нено Б., се усъмнили в автентичността на завещанието и сезирали Районна прокуратура – Карлово.

Свързани статии