Край Хисар показаха „танцуващ“ хеликоптер/ВИДЕО/

През уикенда край Хисар бе открит активният сезон за любителите на радиоуправляеми самолети и хеликоптери. Ентусиасти от цялата страна се събраха, за да демонстрират последните нововъведения в своите модели. Точно копие на боен хеликоптер Airwolf, на първия в света спортен самолет Су-26 и още много други модели на емблематични летателни апарати, развеселиха небето край града с лечебните минерални извори.

„Танцуващ“ хеликоптер спечели симпатиите на публиката чрез майсторското управление на младия си собственик. За първи път в България бе демонстриран моделен радиоуправляем парашутист, който скочи и успешно се приземи с двуметров парашут.

Организатор на събитието е Любомир Караиванов от Сопот, който се занимава творчески с това хоби от 1973 година. Той сподели, че преди години с увлекателното хоби са се занимавали стотици ентусиасти, но с навлизането на компютрите в ежедневието интересът понамалял. Планира в близко бъдеще да отвори музей на радиоуправляемите самолети и хеликоптери в Сопот.

Източник: Факти БГ

Видео: Иван Караиванов

Снимки: Наско Чакъров

Свързани статии