Корнелия звъняла спешно на Румен Стоянов, заявила подкрепа

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е звъняла на кмета на Калофер Румен Стоянов, за да му декларира, че е зад гърба му и партията стои зад него. На градоначалника са се обадили още министри, депутати и представители на целия политически елит, научи ПБ Новинар от свои източници.

Над 1 000 подписа от жителите на Калофер са внесени в община Карлово и в ОбС. Хората настояват този, който ще бъде назначен за временно изпълняващ длъжността кмет на Калофер, да не е политическо лице и да работи за града до идните местни избори. Пред медията ни самият Румен Стоянов заяви, че няма да обжалва детронацията си, но ще се кандидатира на есен отново за кмет на града.

Припомняме, че до отстраняването на Стоянов от кметския стол се стигна, след като бе констатиран конфликт на интереси. В разрез със Закона за местното самоуправление, кметът беше назначил на работа в кметството зет си, който да замества излязла в отпуск по майчинство служителка. Така ВАС констатира конфликт на интереси, а ОИК Карлово излезе с решение за отстраняването на Румен Стоянов.

Свързани статии