Командосът от Сопот убил рейнджърката Десислава Стоянова за 331 лева

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Светослав Каменов, на 43 г., за това, че на 29 ноември 2018 г., в землището на град Сопот, обл. Пловдив, умишлено е умъртвил 40-годишната рейнджърка Десислава Стянова. Убийството е извършено с особена жестокост.

Десислава Стоянова и Светослав Каменов се познавали от 2001 г. Те служили в българската армия – във военно поделение в Карлово. Поддържали колегиални отношения. По-късно Каменов отишъл да работи в друг град като военен инструктор. Няколко години по-късно той напуснал армията и през 2016 г. се върнал да живее в Сопот.

През 2018 г. Десислава и Светослав се свързали в социалните мрежи и подновили контактите си. Те имали само приятелски отношения. Обвиняемият помагал на Стоянова във връзка със задочното й обучение в сержантски колеж. В средата на ноември 2018 г. рейнджърката споделила на Камев, че лекият й автомобил „Фиат Брава“ бил повреден. Той предложил да му даде колата, за да я прегледа и ако има възможност да я ремонтира. есислава Стояанова му дала автомобила си. След като отстранил повредите, обвиняемият тествал олата, но двигателят се повредили и авомобилът не можел да се движи на собствен ход. Светослав Каменов преценил, че колата е амортизирана и ремонта ще струва по-скъпо от нея. Затова решил да я предаде за старо желязо в пункт за вторични суровини и да запази парите за себе си. За намерението си не съобщил на собственичката.

На 22 ноември 2018 г. той откарал автомобила до пункт за старо желязо и за него получил 331 лева. На 29 ноември 2018 г., обвиняемият се свързал със Стоянова и заявил, че колата е ремонтирана и ще може да си я вземе. Жената отишла в обитаваната от Каменов едноетажна къща в землището на Сопот. Там обвиняемият й съобщил, че възникнала повреда в колата, която не можел да отстрани, поради което я предал в пункт за вторични суровини. Двамата се скарали по този повод, като по време на скандала Светослав Каменов нанесъл удар в лицето на рейнджърката, започнал да я души с ръце и я притиснал в областта на гръдния кош.

Жената изпаднала в безпомощно състояние. За да прикрие следите, бившият командос срил тялото на Стоянова в раклата на ъгловия диван в стаята, където се намирали двамата, затворил седалката и завил с отвертка болтовете към нея, за да възпрепятства свободното отваряне.

Според съдебномедицинската експертиза там е настъпила биологичната смърт на Десислава Стоянова, вследствие на задушаването й с ръце от Светослав Каменов и липсата на кислород в раклата. След това той напуснал къщата, като е бил задържан от органите на МВР на 8 декември 2018 г. При извършения оглед на местопроизшествие е посочил на полицейските служители мястото, където бил поставил тялото.

По делото са изготвени множество експертизи, разпитани свидетели, иззети веществени доказателства и др. Обвиняемият Светослав Каменов е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Снима: България днес

Свързани статии