Кметът на община Марица: След Труд строим голяма спортна зала и в Рогош

Кметът на община Марица Димитър Иванов инспектира строежа на най-голямата спортна зала в община „Марица“ – тази в с. Труд, в изпълнение на обещанието си, дадено при първата копка – лично да контролира строителството на обекта.
Вече е монтирана носещата конструкция и покрива на сградата, която е с разгъната застроена площ от 1241 квадратни метра, 8 метра височина и 350 седящи места.

По време на проверката Димитър Иванов бе придружаван от кмета на селото Красимир Минков и представители на фирмата изпълнител „Ай Ди Ел“ ЕООД и на компанията, изпълняваща независим строителен надзор „Стандарт системс“ ООД .
По изрично настояване на кмета на община „Марица“, от двете дружества обещаха залата в двора на ОУ “Св.св. Кирил и Методий“ да е готова до 15-ти септември, а не както е по договор – до 1-ви октомври.

„Спортната придобивка ще е подарък не само за всички ученици, жители и спортисти на с. Труд, но и за хандбалния клуб на селото, който спечели 11-та шампионска титла на Държавните игри на малките селища в с. Аспарухово, община Дългопол, област Варна. Нека състезателите да продължават да носят победи и да увековечават името на община „Марица“ по всички краища на света.“, коментира кметът Димитър Иванов.

Понеже проектът е на инженеринг, при разговор с проектантите, наети от „Ай Ди Ел“ , градоначалникът договори той да се ползва за изграждането на подобна зала със същите размери и в с. Рогош.
Съоръжението, което ще бъде проектирано до края на годината, се чака с нетърпение най-вече от баскетболния клуб на селото, който тази година за 4-ти път стана победител в Държавните игри на малките селища.

Свързани статии