Кметът на Карлово пред ПБ Новинар: Имам готова строителна програма за общината, искам да я реализирам в следващия мандат/ВИДЕО/

Ще се кандидатирам отново за кмет на община Карлово, защото имам готова и добра строителна програма, която искам да реализирам в следващия мандат. Важно е какво оставяш след себе си, искам да се подобри цялата инфраструктура, зелените площи, да се ремонтира болницата, както това беше направено с училищата и детските градини. Искам да дойдат още инвеститори в нашия регион. Това коментира в интервю за ПБ Новинар кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов, която обяви намерението си да се кандидатира за нов мандат.

Другата амбиция на градоначалника е да има по-високо платени работни места, да се развие историческия и археологическия туризъм. Кабаиванов беше категоричен, че ще води позитивна кампания, без черен пиар, който се връща като бумеранг. Кампанията трябва да бъде сблъсък на стратегии, на виждания, на идеи, смята още кметът. С него говорихме още за третото кръгово кръстовище, което ще бъде открито официално на празника на града-18 юли. На 13 и 14 юли движението Сопот-Карлово ще бъде затворено за 24 часа. Кабаиванов обясни кое налага това и от къде ще бъде пренасочен потокът от автомобили. Ремонтът Карлово-Дъбене-Войнягово също върви в срок. Обектът ще бъде открит официално в края на септември.

Обсъдихме още отварянето на полбицейски приемни в пробменото село Розино и в град Баня. Каментирахме и нестихващите войни в Розино, както и мерките, които местната власт е предприела. Тази седмица е стартирал проектът, по който в 9 кметства се изграждат 30 км. водопроводи. Освен това предстои да се започне работа по проекта за отделяне на зелените и биоразградими отпадъци в отделно място, за да не се запълва депото с трева, клони и селскостопански растения. Те ще бъдат отделяни в друго депо, от тях ще се произвежда тор, която ще се продава на ниски цени.

Задава се празникът на Карово и годишнина от рождението на Васил Левски-на 18 юли гост на града ще бъде президентът на България Румен Радев. Цялото интервю вижте във видеото на ПБ Новинар…

Свързани статии