Карлово: Войводите с предложения към кмета и общинските съветници за „Бюджет 2019“

Патриотите са входирали своите предложения за „Бюджет 2019“ още през ноемрви 2018 г. , а в началото на 2019 г. са ги обсъдили и с кмета на община Карлово д-р Кабаиванов.

На първо място те предлагат двойно завишаване на средствата за реализиране на младежки проекти.
Припомняме, че през 2018 г., за пръв път бяха заделени такива средства, като целта беше, младежи от малките населени места на общината да могат да кандидатстват и да реализират различни инициативи. Такива проекти спечелиха младежки групи от с.Столетово, с.Горни Домлян, с.Куртово, с.Климент, с.Войнягово, с. Каравелово и с.Московец.
На второ място войводите предлагат ремонт на общинските футболни игрища с изкуствена настилка, тъй, като част от тях са в много лошо състояние поради интензивната експлоатация.

Третото предложение е, да се заделят средства за ремонт на детската гредина в кв.Сушица, която все още е със стара и амортизирана дограма, а от ремонт се нуждаят и покрива и санитарните помещения.

Средства и за общински фонд „Ин витро“, каквито бяха предвидени по инициатива на патриотите и в предходната 2018 г. , като бяха подпомогнати няколко семейства и двойки с репродуктивни проблеми.

Поставяне на декоративно осветление на водопад „Сучурум“, също е част от списъка.

След предварителни разговори с кмета на общината д-р Кабаиванов, войводите са получили уверение, че предложенията ще бъдат включени в проекта за бюджет, който предстои да бъде гласуван.

Ще се търсят и средства за закупуване на още спортни съоръжения за стрийт фитнес, от типа на успоредки и лостове за набиране.
Обсъдена е и идея за обособяване на зона за спорт и отдих в част от Апостоловата гора.

„Без разбиране от страна на г-н Кабаиванов и подкрепата на останалите общински съветници от управляващото мнозинство, нашите предложения биха останали само празни пожелания. Ето защо се надяваме, че ще срещнем разбиране от страна на всички важни фактори в местния парламент. Тези предложения, разбира се, са само малък акцент от същността на „Бюджет 2019“, който считам, че е издържан и реализируем“, коментира пред ПБ Новинар общинският съветник от ВМРО Светлозар Янков.

Свързани статии