Карлово с грижа за безпризорните деца/ВИДЕО/

Първа копка на проект „Център за работа с деца на улицата“ бе направена днес в Карлово. „С тази дейност и с още една, която предстои да бъде осъществена, затваряме напълно цикъла на социалните услуги в общината“, каза на пресконференция кметът на Карлово – д-р Емил Кабаиванов. Началникът на отдел „Европейски проекти“ – Красен Краев, обясни точната цел на проекта, развитието, разширяването и модернизацията на социалната инфраструктура.

Новият център за безпризорни деца ще има капацитет за 30 подрастващи, освен с тях, ще се работи и с техните родители. Услугата не касае само децата от ромската общност, а важи за всички подрастващи на територията на общината. Обект на работа ще бъдат деца, чиито условия на живот са лоши, такива, които са изложени на риск от попадане на улицата и отпадане от училище.

Кабаиванов заяви още, че се надява тази услуга на по-късен етап да бъде финансирана от държавата.

На събитието присъстваха още заместник-областният управител – Евелина Апостолова, заместник-кметът Данка Люртова, шефът на полицията Сълко Литов, бригаден генерал Деян Дешков, социални работници, представители на отдел Закрила на детето, граждани.

Свързани статии