Карлово: ПГ „Братя Евлогий и Христо Георгиеви” обявява конкурси, посветени на годишнините на двамата братя – дарители

Карловската Професионална гимназия „Братя Евлогий и Христо Георгиеви” се включва в националното честване на годишнините от рождението на най-големите български дарители – Евлогий /200г./ и Христо /195г./ Георгиеви, с два конкурса за средношколци.

  1. Конкурс за електронна презентация на тема „Нека разкажем на света за Карлово – любима туристическа дестинация”

Участниците трябва да представят по атрактивен начин природните и исторически забележителности на града. Презентациите, класирани на първите три места, получават правото да бъдат ползвани в представителни материали на Община Карлово, Туристическо дружество „Васил Левски” и професионалната гимназия, носеща името на братята Георгиеви. Право на участие имат деца, родени след 2004 година. Срок на представяне в електронен вариант: до 14 юни 2019 година /петък/ в ПГ „Братя Евлогий и Христо Георгиеви”. Всеки участник има право лично да представи работата си пред комисията на 15.04.2019 г. от 10:00 ч. в Конферентната зала на училището.

  1. Конкурс за изработване на лагерна количка и състезание с изработените колички, което ще се проведе на 15.06.2019г. /събота/ от 10:00ч. в двора на ПГ „Братя Евлогий и Христо Георгиеви”

Право на участие имат деца, родени след 2004 година. Записване за участие: до 14.06.2019 година. Представяне на моделите: на 15.06.2019 г. /в деня на състезанието/.

Професионалната гимназия организира по време на състезанието  дарителска кампания за набиране на средства с цел възстановяване вилата на двамата родолюбци – братята Евлогий и Христо Георгиеви.

 

Свързани статии