Карлово: Педагози от ДГ „Първи юни” участваха в проект по програма „Еразъм+”

Педагози от карловската Детска градина „Първи юни“ участваха в проект по Програма Еразъм+, Ключова дейност 1, сектор „Училищно образование“. Директорът на детското заведение Ваня Христова информира, че едноседмичната квалификация се е провела от 31 март до 6 април т.г. във Валенсия, Испания, в сътрудничество с обучителната организация Есмовия.

Лекторите от организацията са повишили компетентността на участниците в курса на тема „Информационни и комуникационни технологии /ИКТ/ за преподаване и учене“. Г-жа Христова сподели: „ Изключително доволни сме от участието си в този проект. Бяхме запознати с актуални тенденции в използването на информационните технологии в обучението, контролирано въвеждане на геймификация и превенция от предозиране.

Посетихме огромен училищен парк, обединяващ частни и държавни училища, където имахме шанс да видим реално приложени съвременни практики, включващи ИКТ. Специално организиран от домакините тур в Стария град на Валенсия ни потопи в испанската култура, история, кухня и традиции.“

Участието в проекта дава ценен опит за екипа на ДГ „Първи юни“ по отношение механизмите на европейско финансиране на дейности в образованието, а Европас сертификати за участниците удостоверяват успешното му финализиране.

Свързани статии