Карлово: Откриха изложба, посветена на великия Левски/СНИМКИ/

Портретна изложба, посветена на паметта за Васил Левски откриха във фоайето на община Карлово. Заместник-кметът Антон Минев представи картините, като сподели, че в изложбата присъстват титаните от българската история – Левски, Ботев, Вазов, Раковски.

Изложбата включва 16 портрета на бележити личности, чийто живот е свързан с карловския регион. „Нашият край е дал на България едни от на-големите български генерали, като братята Владимир и Георги Вазови, ген. Никола Иванов – ръководил обсадата при превземането на Одринската крепост, представен е портрет на руския ген. Карцов, предвождал войските при освобождението на град Карлово и региона“, припомни заместник-кметът при откриването.

Художникът Стефан Йорданов благодари на ръководството на общината за възможността да представи своите творчески произведения в навечерието на годишнината от гибелта на Васил Левски. „Надявам се всеки който види портретите, да се почувства поне за пет минути по-горд“, сподели развълнуван авторът.

Изложбата, посветена на паметта за Левски, е първото събитие, което община Карлово организира по повод отбелязването на 146 години от гибелта на Апостола. Всеки, който желае, може да я види във фоайето на община Карлово.

Свързани статии