Карлово: Младежи се обучават в толерантност към различни религии

В периода 1-4 ноември 2019 Младежки информационен център–Карлово провежда изнесено обучение по междурелигиозен диалог в гр. Хисар за 28 ученици и учители от училищата в Карлово, Сопот и Клисура. Обучението е по проект „Идеална толерантна младеж“, финансиран от Европейската младежка фондация към Съвета на Европа и цели да се запознаят младежите с различните религии по света, да се насърчи толерантността и намали ксенофобията и езика на омразата.

По проекта ще се тестват нови инструменти за междурелигиозен диалог – настолните игри „Свещено мемо“ и „Житейски път“, разработени по предходен проект по програма „Еразъм+“ на Сдружение „Ювента“-Сърбия и преведени издадени на български език по проекта „Идеална толерантна младеж“ от местното сдружение „Младежки и граждански инициативи в Розовата долина“.

След обучението всички училища-партньори(СУ „Васил Левски“, СУ „Христо Проданов“, ПГИ „Тодор Влайков“, ПГЖПТ „Христо Смирненски“, ПГ „Евлогий и Христо Георгиеви“, ПГ „Генерал Владимир Заимов“ и ОУ „Райно Попович“) ще получат комплект от игрите, за да продължат да работят по темата с учениците.

Свързани статии